20'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'
Υλικά
Μερίδες: για ταψί 20 x 20 εκ.Για το σιρόπι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το ρεβανί με αμύγδαλο, ξεκινάμε χτυπώντας με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα και χτυπάμε λίγο ακόμη.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα ψίχουλα αμυγδάλου και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Λαδώνουμε το ταψί και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ίσιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέσα στο ταψί. Το κόβουμε σε καρεδάκια ή σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Σιρόπι
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά, από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Περιχύνουμε το κρύο ρεβανί με το καυτό σιρόπι, αργά και παντού, και αφήνουμε να απορροφηθεί καλά το σιρόπι, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Μπήγουμε σε κάθε κομμάτι από 1 ασπρισμένο αμύγδαλο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.