ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡαβανί αϊβαλιώτικοΡαβανί αϊβαλιώτικο Ο ζαχαροπλάστης Μανώλης Στήθος είναι γνωστός από τη δουλειά του σε εστιατόρια όπως τα The Patio, Σπονδή, CTC και Funky Gourmet.

30' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 30

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λαδοραβανί της Αιτωλοακαρνανίας προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, με αέρα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, με τον χυμό και τη ζάχαρη, για 4-5 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός), μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι.
  3. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι.
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αμέσως αρχίζουμε να ρίχνουμε το σιρόπι σταδιακά.
  5. Μόλις προσθέσουμε όλο το σιρόπι, μαγει- ρεύουμε για άλλο 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει και να ψηθεί το μείγμα.
  6. Προσθέτουμε το ξύσμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Λαδώνουμε ένα ταψί 40 x 30 εκ. και πασπαλίζουμε όλο το εσωτερικό του με ζάχαρη.
  8. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του σιμιγδαλιού, το απλώνουμε, ισιώνουμε καλά την επιφάνεια και το χαράσσουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.
  9. Καρφώνουμε από ένα μοσχοκάρφι σε κάθε κομμάτι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά.
  10. Όταν η κρούστα του γλυκού γίνει χρυσή προς καφέ, το γλυκό είναι έτοιμο.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών