Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας και σε αυτή την περίπτωση η αδυναμία για τσιζκέικ συνδυάζεται με την αδυναμία για ρεβανί με αποτέλεσμα ένα εντελώς νέο και πρωτότυπο γλυκό: απολαύστε τσιζκέικ και ρεβανί μαζί!

Δείτε πώς φτιάχνουμε το τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα:

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Για να φτιάξουμε τσιζκέικ ρεβανί ξεκινάμε από το σιρόπι: αρχικά βράζουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό (μετράμε τον χρόνο από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Συνεχίζουμε με την παρασκευή του ρεβανί: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι για 1 λεπτό.

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Σταδιακά προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο (ή το λάδι), το γιαούρτι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Μόλις ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα, σταματάμε το χτύπημα.

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Βουτυρώνουμε μια φόρμα 20 εκ. Αδειάζουμε στο εσωτερικό της το μισό μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 12 λεπτά. Αφήνουμε το ψημένο ρεβανί στην άκρη.

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Συνεχίζουμε με την παρασκευή του τσιζκέικ: σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό.

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας με σπάτουλα ή σύρμα (όχι με μίξερ).

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Αδειάζουμε το μείγμα του τσιζκέικ πάνω από το ψημένο ρεβανί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα του ρεβανί σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. που έχουμε ακουμπήσει σε διάφανη μεμβράνη και το στρώνουμε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το να γίνει μια κάπως συμπαγής ενιαία βάση. Έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι και με προσοχή αναποδογυρίζουμε το ρεβανί πάνω από την κρέμα τσιζκέικ. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το πιέζουμε να εφαρμόσει καλά στην κρέμα και να κολλήσει στα τοιχώματα της φόρμας.

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

Ξαναβάζουμε στον φούρνο για 50 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ρεβανί. Σιροπιάζουμε το τσιζκέικ ρεβανί μόλις βγει από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε μερικές ώρες ή και όλο το βράδυ να το απορροφήσει. Πριν σερβίρουμε, το τσιζκέικ ρεβανί, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο τριμμένο φυστίκι.

Τσιζκέικ ρεβανί, βήμα βήμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζκεϊκ με κανταΐφιΤσίζκεϊκ με κανταΐφι ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαριζιάνικο cookie cake, βήμα βήμαΠαριζιάνικο cookie cake, βήμα βήμα
45' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 45'

Υλικά

Κομμάτια: 10-12

Για το Ρεβανί

Για το τσιζκέικ

Για το σιρόπι

Διαδικασία

Σιρόπι

  1. Για να φτιάξουμε τσιζκέικ ρεβανί, αρχικά βράζουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό (μετράμε τον χρόνο από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  2. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  3. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Ρεβανί

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι για 1 λεπτό.
  3. Σταδιακά προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο (ή το λάδι), το γιαούρτι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Μόλις ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα, σταματάμε το χτύπημα.
  5. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 20 εκ.
  6. Αδειάζουμε στο εσωτερικό της το μισό μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  7. Ψήνουμε για 12 λεπτά.

Τσίζκεϊκ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύοντας με σπάτουλα ή σύρμα (όχι με μίξερ).
  4. Αδειάζουμε το μείγμα του τσίζκεϊκ πάνω από το ψημένο ρεβανί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα του ρεβανί σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. που έχουμε ακουμπήσει σε διάφανη μεμβράνη και το στρώνουμε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το να γίνει μια κάπως συμπαγής ενιαία βάση.
  6. Έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι και με προσοχή αναποδογυρίζουμε το ρεβανί πάνω από την κρέμα τσίζκεϊκ.
  7. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το πιέζουμε να εφαρμόσει καλά στην κρέμα και να κολλήσει στα τοιχώματα της φόρμας.
  8. Ξαναβάζουμε στον φούρνο για 50 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ρεβανί.
  9. Σιροπιάζουμε το τσιζκέικ ρεβανί μόλις βγει από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι.
  10. Αφήνουμε μερικές ώρες ή και όλο το βράδυ να το απορροφήσει.
  11. Πριν σερβίρουμε, το τσιζκέικ ρεβανί, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο τριμμένο φιστίκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών