ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζκεϊκ γαλακτομπούρεκοΤσίζκεϊκ γαλακτομπούρεκο
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για τη βάση

Για την κρέμα

Διαδικασία

Βάση

  1. Για να φτιάξουμε το ψητό τσίζκεϊκ με ανθότυρο, ξεκινάμε με τη βάση.
  2. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν λεπτά ψίχουλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λασπώδες μείγμα.
  3. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20-22 εκ., με αποσπώμενη βάση. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Κρέμα

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αδειάζουμε μέσα στη φόρμα, πάνω από τη βάση των μπισκότων.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 1 ώρα.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, αφαιρούμε προσεκτικά τα τοιχώματα της φόρμας και απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού μαρμελάδα της επιλογής μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών