20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Κομμάτια: 9Για το σιρόπι
Διαδικασία
- Για το ρεβανί, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα της αρεσκείας μας, π.χ. στρογγυλή διαμέτρου 22 εκ. ή τετράγωνη 22 x 22 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αρχίζουμε να φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σιρόπι:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά.
- Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός).
- Αποσύρουμε και περιχύνουμε το ρεβανί όταν είναι και τα δύο ζεστά.
- Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε το ρεβανί με την καρύδα.