ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡαβανί με ινδοκάρυδοΡαβανί με ινδοκάρυδο
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Κομμάτια: 9

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για το ρεβανί , χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  2. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  3. Αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα της αρεσκείας μας, π.χ. στρογγυλή διαμέτρου 22 εκ. ή τετράγωνη 22 x 22 εκ.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά.
  5. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αρχίζουμε να φτιάχνουμε το σιρόπι.

Σιρόπι:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά.
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός).
  3. Αποσύρουμε και περιχύνουμε το ρεβανί όταν είναι και τα δύο ζεστά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε το ρεβανί με την καρύδα.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών