Πολίτικα γλυκά από τον Στέλιο Παρλιάρο στο ζαχαροπλαστείο του Γαστρονόμου που κυκλοφορεί την Κυριακή με την Καθημερινή.

40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 9 κομμάτια

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα της αρεσκείας μας, π.χ. στρογγυλή διαμέτρου 22 εκ. ή τετράγωνη 22 x 22 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αρχίζουμε να φτιάχνουμε το σιρόπι.
  2. Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρουμε και περιχύνουμε το ρεβανί όταν είναι και τα δύο ζεστά. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με την καρύδα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών