15'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: (για ταψί διαμ. 20-22 εκ.)Για το σιρόπι
Διαδικασία
- Για το ραβανί με ινδοκάρυδο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα 50 γρ. ινδοκάρυδου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
- Βουτυρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ραβανί και να χρυσίσει στην επιφάνεια.
Σιρόπι
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, για 3 λεπτά, (από το σημείο βρασμού).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και περιχύνουμε το ζεστό ραβανί.
- Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να απορροφήσει το γλυκό το αρωματικό σιρόπι.
- Πασπαλίζουμε το ραβανί με ινδοκάρυδο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.