15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: (για ταψί διαμ. 20-22 εκ.)

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για το ραβανί με ινδοκάρυδο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  3. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα 50 γρ. ινδοκάρυδου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Βουτυρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ραβανί και να χρυσίσει στην επιφάνεια.

Σιρόπι

  1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, για 3 λεπτά, (από το σημείο βρασμού).
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και περιχύνουμε το ζεστό ραβανί.
  3. Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να απορροφήσει το γλυκό το αρωματικό σιρόπι.
  4. Πασπαλίζουμε το ραβανί με ινδοκάρυδο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Λεμόνι

Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών