Ενα εύκολο, αφράτο και αρωματικό σιμιγδαλένιο γλυκό, απλά ακαταμάχητο!

15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: (για ταψί διαμ. 20-22 εκ.)

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα 50 γρ. ινδοκάρυδου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Βουτυρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 30 - 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ραβανί και να χρυσίσει στην επιφάνεια.
  3. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, για 3 λεπτά, (από το σημείο βρασμού). Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και περιχύνουμε το ζεστό ραβανί. Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά, να απορροφήσει το γλυκό, το αρωματικό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών