![Εργολάβοι ή αλλιώς αμυγδαλωτό μπισκότο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/ergolavoi-i-allios-amygdaloto-mpiskoto_gastronomos-1-420x560.jpg?v=1700068693)
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Βάρος: 1 κιλόΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε αμυγδαλωτά με ροδόνερο, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη και τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε και το ροδόνερο και ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Μπορεί να χρειαστούμε λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο ροδόνερο.
- Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
- Σε ένα ρηχό σκεύος απλώνουμε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
- Ρολάρουμε ένα ένα τα αμυγδαλωτά στη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθούν καλά. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.