ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑμυγδαλωτό με λεμόνιΑμυγδαλωτό με λεμόνι
30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Βάρος: 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αμυγδαλωτά με ροδόνερο, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη και τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Ρίχνουμε και το ροδόνερο και ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Μπορεί να χρειαστούμε λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο ροδόνερο.
  4. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
  5. Σε ένα ρηχό σκεύος απλώνουμε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
  6. Ρολάρουμε ένα ένα τα αμυγδαλωτά στη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθούν καλά. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT