ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣγλυκό αμύγδαλο, αμύγδαλαΓλυκό αμύγδαλο
30' προετοιμασία
12' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 42'

Υλικά

Κομμάτια: 35

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αμυγδαλωτό με λεμόνι, αλέθουμε τα αμύγδαλα σε ένα μεγάλο μπλέντερ ή λίγα λίγα στο μούλτι, μέχρι να γίνουν μια όσο το δυνατόν πιο λεπτή σκόνη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη με τη ζάχαρη άχνη.
  3. Προσθέτουμε το ασπράδι, τον χυμό και το ξύσμα, και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής, μαλακή αλλά σταθερή μάζα (θα είναι υγρή, αλλά όχι υδαρής).
  4. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει.
  5. Πλάθουμε οβάλ αμυγδαλωτά με βάρος περίπου 30 γρ. έκαστο (για να μην κολλάνε, πασπαλίζουμε κάθε τόσο τα χέρια μας με άχνη ζάχαρη).
  6. Τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 12 λεπτά.
  7. Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά να κρυώσουν και τα κυλάμε σε άχνη ζάχαρη, να καλυφθούν καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών