30'
προετοιμασία
12' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 42'
Υλικά
Κομμάτια: 35Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αμυγδαλωτό με λεμόνι, αλέθουμε τα αμύγδαλα σε ένα μεγάλο μπλέντερ ή λίγα λίγα στο μούλτι, μέχρι να γίνουν μια όσο το δυνατόν πιο λεπτή σκόνη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη με τη ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτουμε το ασπράδι, τον χυμό και το ξύσμα, και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής, μαλακή αλλά σταθερή μάζα (θα είναι υγρή, αλλά όχι υδαρής).
- Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει.
- Πλάθουμε οβάλ αμυγδαλωτά με βάρος περίπου 30 γρ. έκαστο (για να μην κολλάνε, πασπαλίζουμε κάθε τόσο τα χέρια μας με άχνη ζάχαρη).
- Τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 12 λεπτά.
- Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά να κρυώσουν και τα κυλάμε σε άχνη ζάχαρη, να καλυφθούν καλά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.