Σε αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε τα παρακάτω προϊόντα:
20'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 8Για την πουτίγκα
Για τη σος καραμέλας με ρούμι
Διαδικασία
Πουτίγκα
- Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι την Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρη, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τους κρόκους και χτυπάμε ελαφρώς με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το τσουρέκι σε χοντρές φέτες, τις αλείφουμε με το βούτυρο Lurpak και από τις δύο μεριές και έπειτα κόβουμε κάθε φέτα στα δύο.
- Απλώνουμε το μισό τσουρέκι σε ένα πυρίμαχο σκεύος μεσαίου μεγέθους και σκορπάμε από πάνω τις σταφίδες.
- Από πάνω τοποθετούμε και το υπόλοιπο τσουρέκι.
- Περιχύνουμε το γλυκό με το ζεστό μείγμα του γάλακτος και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα, να μουσκέψει καλά το τσουρέκι.
- Ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο, στους 170-180°C για 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Σος καραμέλας με ρούμι
- Λιώνουε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι. Αφήνουμε να χλιαρύνει ελαφρώς η σος.
Σερβίρισμα
- Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή σε πιάτα και περιχύνουμε με της σος καραμέλας με ρούμι.