Πάει καλύτερα η μέρα όταν ξεκινάει με ένα γερό, νόστιμο πρωινό! Ειδικά τώρα που αρκετοί νηστεύουμε, είναι σημαντικό να μην παραλείπουμε να φάμε κάτι θρεπτικό το πρωί. Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα ζητήσαμε από τη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου να μας δώσει ιδέες για τα πρωινά της νηστείας και, όπως θα διαπιστώσετε, είχε κέφια! Ανυπομονούμε να τις δοκιμάσουμε όλες, από το τοστ με φουντουκοβούτυρο, τριμμένη σοκολάτα και μπανάνα και το σμούθι μηλόπιτα μέχρι τον γλυκό ντάκο με ζεστή σάλτσα λουίζας και τα μήλα ποσέ με σάλτσα ταχινιού.
Εκτός από τις συνταγές που σας έχουμε εδώ, οι περισσότερες από τις οποίες ετοιμάζονται στο πι και φι, με δυο τρεις κινήσεις, το πρωινό της νηστείας μπορεί να αποτελείται από κάποιο φρούτο μαζί με δημητριακά (π.χ. βρόμη, δημητριακά πρωινού) και κάποιο υποκατάστατο ρόφημα γάλακτος. Αν δεν καταναλώσουμε φρούτα, τα καταναλώνουμε οπωσδήποτε κατά τη διάρκεια της είτε ως ενδιάμεσο γεύμα, είτε μετά το φαγητό, είτε μέσα σε μια σαλάτα, μια και είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών ουσιών, ενώ έχουν λίγες θερμίδες. Αν στο πρωινό μας έχουμε ψωμί, προτιμάμε