Όπως σημειώνει η διατροφολόφος Μαρία Μπίζιου, το ροδάκινο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, κάλιο και χολίνη, που συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς, ενώ λόγω της περιεκτικότητάς του σε β-καροτένιο έχει σπουδαίες αντιγηραντικές ιδιότητες, ενισχύει την παραγωγή της βιταμίνης Α, προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλει στην αποτροπή εγκεφαλικών επεισοδίων και συντελεί στη βελτίωση της όρασης. Η μαρμελάδα είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, βιταμίνης Β6, παντοθενικού οξέος, χαλκού, φωσφόρου και μαγνησίου λόγω των χουρμάδων.
8'
προετοιμασία
40' παρασκευή
Σύνολο: 48'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 400 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα ροδάκινο με τζίντζερ, χωρίς ζάχαρη, ξεκινάμε βάζονταςε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και να μαλακώσουν οι χουρμάδες.
- Πολτοποιούμε τη μαρμελάδα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή λίγη λίγη στον πολυκόφτη, για να λιώσουν και οι χουρμάδες.
- Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο, για περίπου 1 εβδομάδα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.