ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡυζόγαλο με κάρδαμο, ροδόνερο και φράουλεςΡυζόγαλο με κάρδαμο, ροδόνερο και φράουλες
15' προετοιμασία
1 ώρα και 45' ψήσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε «ρυζόγαλο» φούρνου με γάλα αμυγδάλου, χουρμάδες και άρωμα τριαντάφυλλο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 150°C, με αέρα.
  2. Αλείφουμε με λίγο λάδι τον πάτο από ένα τετράγωνο ταψάκι με μήκος πλευράς 20 εκ.
  3. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ένα μπολ με βραστό νερό, για 10-15 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.
  4. Τους στραγγίζουμε καλά, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τους ψιλοκόβουμε. Τους μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα σποράκια βανίλιας και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και σκεπάζουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  7. Ξεσκεπάζουμε το ταψάκι, ανακατεύουμε καλά το μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 45 λεπτά.
  8. Τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
  9. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει ελαφρά.
  10. Το σερβίρουμε με κουτάλι σε πιάτα, περιχύνουμε με λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης και σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα μερικά τριανταφυλλάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Αμυγδάλου

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Χουρμάδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών