ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣπατάτες με ντοματινια και τζιντζερ, πατάτες, τζίντζερ, ντοματίνιαΠατάτες… με ντοματίνια και τζίντζερ
15' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τις απίθανες vegan dauphinoise ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρόφημα αμυγδάλου και το γάλα καρύδας, προσθέτουμε τα σκόρδα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και, μόλις το μείγμα αρχίσει να αχνίζει λίγο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φέτες πατάτας και αλατοπίπερο.
  4. Σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε στρώσεις σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος, έτσι ώστε το ύψος από τις στρώσεις να φτάσει τα 4-5 εκ.
  6. Παράλληλα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα γάλατα το φιστικοβούτυρο και βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα και περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.
  8. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Αμυγδάλου

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Καρύδας

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών