ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια με κουνουπίδι και κρέμα καρύδαςΡεβύθια με κουνουπίδι και κρέμα καρύδας
30' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το νηστίσιμο κάρι με ρεβύθια και φυστικοβούτυρο σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβύθια και άφθονο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, την πιπεριά, τις πάπρικες, το πιπέρι καγιέν, τον κόλιανδρο, το κύμινο και τη μουστάρδα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε τον ζωμό και το γάλα καρύδας, τα βρασμένα ρεβύθια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
  6. Ρίχνουμε το σπανάκι και το φυστικοβούτυρο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς και να χυλώσει το φαγητό.
  7. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  8. Το στραγγίζουμε και το ξαναρίχνουμε στην άδεια κατσαρόλα.
  9. Σερβίρουμε το κάρι με το ρύζι και από πάνω πασπαλίζουμε κάθε πιάτο με τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σουσάμι και τα φυστίκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Καρύδας

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών