ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖωμός από κόκαλα μοσχαριούΖωμός από κόκαλα μοσχαριού
40' βράσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: για 1,5 λίτρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον ζωμό λαχανικών, ξεκινάμε τσιγαρίζοντας το πράσο, τα κρεμμύδια, τα καρότα σε ελάχιστο ελαιόλαδο για να πάρουμε τα λιποδιαλυτά αρώματά τους.
  2. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε το νερό, το σέλινο ή σέλερι, το μαϊντανό, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και τους κόκκους πιπέρι και τα βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά.

Μυστικά

Ζωμούς μπορούμε να φτιάξουμε με πληθώρα άλλων λαχανικών (ακόμη και με κοτσάνια ή άλλα υπολείμματα από το καθάρισμα) σε συνταιριάσματα της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 202.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT