40' βράσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: για 1,5 λίτροΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τον ζωμό λαχανικών, ξεκινάμε τσιγαρίζοντας το πράσο, τα κρεμμύδια, τα καρότα σε ελάχιστο ελαιόλαδο για να πάρουμε τα λιποδιαλυτά αρώματά τους.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε το νερό, το σέλινο ή σέλερι, το μαϊντανό, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και τους κόκκους πιπέρι και τα βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά.
Μυστικά
Ζωμούς μπορούμε να φτιάξουμε με πληθώρα άλλων λαχανικών (ακόμη και με κοτσάνια ή άλλα υπολείμματα από το καθάρισμα) σε συνταιριάσματα της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 202.