Ένας εύκολος, φθηνός και πεντανόστιμος ζωμός, τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε πιλάφια ή ριζότο, μια πλούσια σάλτσα, ένα «ορφανό» (χωρίς κρέας) γιουβετσάκι και φυσικά μια σούπα, προσθέτοντας στο τέλος λαχανικά ή/και ζυμαρικά της αρεσκείας μας. Ζητάμε από τον κρεοπώλη 1 μοσχαρίσιο κότσι, καθώς και μπόλικα κόκαλα, κομμένα σε μικρότερα κομμάτια (για να χωράνε στην κατσαρόλα). Αναφορικά με τα «αρωματικά» της συνταγής, μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε, ανάλογα με το φαγητό στο οποίο πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τον ζωμό. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε ζωμό από κόκαλα χοιρινού ή αμνοεριφίων (με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα).
