20' προετοιμασία
3 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για τα ζυμαρικά (κνέντελ)

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα 3,5 λίτρα νερό να βράσει κι ενώ είναι ακόμα κρύο ρίχνουμε τα κόκαλα του μόσχου.
  2. Καθώς αρχίζει να βράζει ο ζωμός, καθαρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια με ένα κουτάλι.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας, το κρεμμύδι, τα καρότα, τη σελινόριζα ή τον μαϊντανό, τα πράσα και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2½ ώρες.
  4. Αφού βράσουν όλα πολύ καλά, με μια τρυπητή κουτάλα τραβάμε το κρέας, τα κόκαλα (τα οποία και πετάμε), τα λαχανικά, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και σουρώνουμε καλά το ζωμό.
  5. Μετά τον βάζουμε να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά, ενώ φτιάχνουμε τα knodel.

Ζυμαρικά (κνέντελ)

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με το βούτυρο, το αυγό, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ζυμώνουμε το μείγμα απαλά.
  2. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το ζυμάρι και το πλάθουμε είτε σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια είτε σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
  3. Τα ρίχνουμε μέσα στο ζωμό που βράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε το ζωμό μαζί με τα ζυμαρικά και σε μια πιατέλα το κρέας με τα λαχανικά.

Μυστικά

* Αντί να φτιάξουμε μόνοι μας τα κνέντελ μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε γεμιστό ραβιόλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 32.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών