
20'
προετοιμασία
3 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για τα ζυμαρικά (κνέντελ)
Διαδικασία
- Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα 3,5 λίτρα νερό να βράσει κι ενώ είναι ακόμα κρύο ρίχνουμε τα κόκαλα του μόσχου.
- Καθώς αρχίζει να βράζει ο ζωμός, καθαρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια με ένα κουτάλι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας, το κρεμμύδι, τα καρότα, τη σελινόριζα ή τον μαϊντανό, τα πράσα και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2½ ώρες.
- Αφού βράσουν όλα πολύ καλά, με μια τρυπητή κουτάλα τραβάμε το κρέας, τα κόκαλα (τα οποία και πετάμε), τα λαχανικά, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και σουρώνουμε καλά το ζωμό.
- Μετά τον βάζουμε να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά, ενώ φτιάχνουμε τα knodel.
Ζυμαρικά (κνέντελ)
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με το βούτυρο, το αυγό, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ζυμώνουμε το μείγμα απαλά.
- Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το ζυμάρι και το πλάθουμε είτε σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια είτε σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
- Τα ρίχνουμε μέσα στο ζωμό που βράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε το ζωμό μαζί με τα ζυμαρικά και σε μια πιατέλα το κρέας με τα λαχανικά.
Μυστικά
* Αντί να φτιάξουμε μόνοι μας τα κνέντελ μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε γεμιστό ραβιόλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 32.