ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνίσιο μπούτι με λαχανικά, δεντρολίβανο και θυμάριΑρνίσιο μπούτι με λαχανικά, δεντρολίβανο και θυμάρι
15' προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρνίσιο μπούτι με δεντρολίβανο και κρασί, αρχικά κάνουμε με ένα μαχαιράκι τομές στο αρνίσιο μπούτι και βάζουμε τα σκόρδα. Έτσι το αρνί θα νοστιμίσει σε βάθος, ενώ το σκόρδο δεν θα καεί στο ψήσιμο.
  2. Αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνί. Στη συνέχεια, το αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου 1 ώρα, να νοστιμίσει.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C.
  4. Στη μέση ενός μεγάλου ταψιού απλώνουμε το δεντρολίβανο και από πάνω βάζουμε το αρνί. Περιχύνουμε με το κρασί.
  5. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι το αρνί να ροδίσει.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 170° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 1⁄2 ώρα.
  7. Βγάζουμε το αρνί σε πιατέλα και σουρώνουμε το ζουμί του ταψιού σε ένα κατσαρολάκι.
  8. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά ή μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα την επιθυμητή πυκνότητα.
  9. Περιχύνουμε το αρνί και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών