ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια φουρνιστά με κολοκύθαΡεβύθια φουρνιστά με κολοκύθα
10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρεβύθια με κουνουπίδι και κρέμα καρύδας, αρχικά, στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
  2. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 5 εκ. και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
  3. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το κουνουπίδι.
  4. Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από το ζουμί της κατσαρόλας, την κρέμα καρύδας και την πάπρικα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα να αναμειχθούν.
  5. Περιχύνουμε με την κρέμα το κουνουπίδι με τα ρεβύθια, σείουμε την κατσαρόλα να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε τα ρεβύθια με κουνουπίδι και κρέμα καρύδας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών