20' προετοιμασία
1 ώρα και 50' μαγείρεμα
24 ώρες αναμονή
Σύνολο: 26 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τα ρεβίθια φουρνιστά με κολοκύθα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα πράσα και την κολοκύθα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Αδειάζουμε το όλον στη γάστρα με τα ρεβίθια.
  4. Ρίχνουμε το μπούκοβο, το υπόλοιπο λάδι, τον λεμονοχυμό, το ξύσμα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε 1 λίτρο καυτό νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για 1 ώρα.
  6. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα (προσεκτικά για να μην καούμε) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
  7. Ξεφουρνίζουμε και μοιράζουμε το φαγητό στα πιάτα.
  8. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον κόλιανδρο. Βάζουμε από 1 κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Συνοδεύουμε με ένα Ρομπόλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.

Συνταγές με Κολοκύθα

Συνταγές με Όσπρια

Συνταγές με Ρεβύθια

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών