ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια με κολοκύθα και ρύζιΡεβύθια με κολοκύθα και ρύζι
20' προετοιμασία
1 ώρα και 50' μαγείρεμα
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τα ρεβύθια φουρνιστά με κολοκύθα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα πράσα και την κολοκύθα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Αδειάζουμε το όλον στη γάστρα με τα ρεβύθια.
  4. Ρίχνουμε το μπούκοβο, το υπόλοιπο λάδι, τον λεμονοχυμό, το ξύσμα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε 1 λίτρο καυτό νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για 1 ώρα.
  6. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα (προσεκτικά για να μην καούμε) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια και να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
  7. Ξεφουρνίζουμε και μοιράζουμε το φαγητό στα πιάτα.
  8. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον κόλιανδρο. Βάζουμε από 1 κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Συνοδεύουμε με ένα Ρομπόλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών