
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 50' μαγείρεμα
1 ημέρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 2 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τα ρεβύθια φουρνιστά με κολοκύθα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα πράσα και την κολοκύθα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Αδειάζουμε το όλον στη γάστρα με τα ρεβύθια.
- Ρίχνουμε το μπούκοβο, το υπόλοιπο λάδι, τον λεμονοχυμό, το ξύσμα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε 1 λίτρο καυτό νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα (προσεκτικά για να μην καούμε) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια και να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
- Ξεφουρνίζουμε και μοιράζουμε το φαγητό στα πιάτα.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον κόλιανδρο. Βάζουμε από 1 κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Συνοδεύουμε με ένα Ρομπόλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.