Για τα ρεβύθια με κολοκύθα και ρύζι ξεκινάμε βάζοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα τα ρεβίθια και προσθέτοντας τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 3-4 εκ.
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα με τα φρέσκα κρεμμύδια και την κολοκύθα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο και 100 ml ζεστό νερό.
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
Μοιράζουμε το ρύζι στα πιάτα και περιχύνουμε με τα ρεβύθια και τα λαχανικά.