20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για τα ρεβύθια με κολοκύθα και ρύζι ξεκινάμε βάζοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα τα ρεβίθια και προσθέτοντας τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 3-4 εκ.
- Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα με τα φρέσκα κρεμμύδια και την κολοκύθα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο και 100 ml ζεστό νερό.
- Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
- Μοιράζουμε το ρύζι στα πιάτα και περιχύνουμε με τα ρεβύθια και τα λαχανικά.