Το παραδοσιακό ρεβιθόρυζο λίγο αλλιώς (!)

20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 3-4 εκ.
  2. και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
  3. Τα στραγγίζουμε.
  4. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα με τα φρέσκα κρεμμύδια και την κολοκύθα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  6. Ρίχνουμε τα ρεβίθια, αλατοπίπερο και 100 ml ζεστό νερό.
  7. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
  9. Μοιράζουμε το ρύζι στα πιάτα και περιχύνουμε με τα ρεβίθια και τα λαχανικά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών