ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο dum biryaniΚοτόπουλο ινδικό dum biryani
20' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το κουνουπίδι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο πανέ με κουνουπίδι ψητό, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  2. Απλώνουμε το κουνουπίδι, το λαδώνουμε με τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να ροδίσει.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τη ρίγανη.
  4. Eν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά και στο τρίτο ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με τη ρίγανη, το ξύσμα και την πάπρικα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και περνάμε μία-μία λωρίδα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και στο τέλος από τη φρυγανιά. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  6. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψουμε τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  7. Τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει από όλες τις πλευρές.
  8. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει από το περιττό λάδι.

Σερβίρισμα

  1. Βγάζουμε το κουνουπίδι από το φούρνο και το αδειάζουμε σε πιατέλα.
  2. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με το ψητό κουνουπίδι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών