25'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κάρι κουνουπιδιού με γάλα καρύδας και κάσιους, κάνουμε ως εξής: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να σκορπίσουν τα αρώματά τους, και ρίχνουμε τα ντοματάκια, το γάλα καρύδας και τα κάσιους (ή τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα).
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
- Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με ραβδομπλέντερ (ή στον πολυκόφτη που διαθέτουμε) και το ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε όσο ζωμό (ή νερό) χρειάζεται ώστε να έχουμε μια δεμένη, κρεμώδη σάλτσα.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το κουνουπίδι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι αλλά να μη διαλύεται.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον κόλιανδρο ή τον δυόσμο και σερβίρουμε το κάρι κουνουπιδιού, συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.