ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνουπίδι ογκρατένΚουνουπίδι ογκρατέν
25' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κάρι κουνουπιδιού με γάλα καρύδας και κάσιους, κάνουμε ως εξής: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να σκορπίσουν τα αρώματά τους, και ρίχνουμε τα ντοματάκια, το γάλα καρύδας και τα κάσιους (ή τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα).
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
  5. Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με ραβδομπλέντερ (ή στον πολυκόφτη που διαθέτουμε) και το ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
  6. Προσθέτουμε όσο ζωμό (ή νερό) χρειάζεται ώστε να έχουμε μια δεμένη, κρεμώδη σάλτσα.
  7. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κουνουπίδι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι αλλά να μη διαλύεται.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον κόλιανδρο ή τον δυόσμο και σερβίρουμε το κάρι κουνουπιδιού, συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Καρύδας

Άρθρα και Συνταγές με Κάσιους

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Φυτικά γάλατα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών