ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάδα Κιμώλου με μαυρομάτικα και ρύζιΦασολάδα Κιμώλου με μαυρομάτικα και ρύζι
40' προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 15 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την πάστα κόκκινου κάρι

Διαδικασία

Πάστα κόκκινου κάρι

  1. Για να φτιάξουμε την ταϊλανδέζικη φασολάδα, ξεκινάμε με τη πάστα κόκκινου κάρι.
  2. Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, πυκνή πάστα.

Φασολάδα

  1. Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα στραγγίζουμε.
  2. Στην άδεια και καθαρή πλέον κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και την καυτερή πιπερίτσα για 6-7 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας από την πάστα κόκκινου κάρι που ετοιμάσαμε. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, και ρίχνουμε τα στραγγισμένα φασόλια, τα ντοματάκια, το γάλα καρύδας και τον χυμό λάιμ.
  4. Ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το όλον να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά. Δοκιμάζουμε για αλάτι και διορθώνουμε αν χρειάζεται. Αν θέλουμε, ρίχνουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Μοιράζουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα φύλλα κόλιανδρου και το ξύσμα λάιμ. Συνοδεύουμε με απλό πιλάφι.

Riesling με φασολάδα; Και όμως!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Καρύδας

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών