40'
προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 15 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4Για την πάστα κόκκινου κάρι
Διαδικασία
Πάστα κόκκινου κάρι
- Για να φτιάξουμε την ταϊλανδέζικη φασολάδα, ξεκινάμε με τη πάστα κόκκινου κάρι.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, πυκνή πάστα.
Φασολάδα
- Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα στραγγίζουμε.
- Στην άδεια και καθαρή πλέον κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και την καυτερή πιπερίτσα για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας από την πάστα κόκκινου κάρι που ετοιμάσαμε. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, και ρίχνουμε τα στραγγισμένα φασόλια, τα ντοματάκια, το γάλα καρύδας και τον χυμό λάιμ.
- Ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το όλον να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά. Δοκιμάζουμε για αλάτι και διορθώνουμε αν χρειάζεται. Αν θέλουμε, ρίχνουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Μοιράζουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα φύλλα κόλιανδρου και το ξύσμα λάιμ. Συνοδεύουμε με απλό πιλάφι.
Riesling με φασολάδα; Και όμως!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.