ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο στον φούρνο με κουνουπίδι και καπνιστή πάπρικαΚοτόπουλο στον φούρνο με κουνουπίδι και καπνιστή πάπρικα
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καστανό ρύζι του 10λεπτου με φιλέτο κατόπουλου και γάλα καρύδας, αρχικά βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ξερό κρεμμύδι και το καρότο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Πασπαλίζουμε με αλάτι, την πάπρικα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, το γάλα καρύδας, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αναμειχθούν και να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και σερβίρουμε το καστανό ρύζι με φιλέτο κατόπουλου και γάλα καρύδας.

Το λευκό κρασί που χρησιμοποιήσαμε και στο μαγείρεμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Καρύδας

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών