ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και λαχανικάΚοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και λαχανικά
10' προετοιμασία
40' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο στον φούρνο με κουνουπίδι και καπνιστή πάπρικα χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το 1/3 της σάλτσας, ρίχνουμε μέσα τα παϊδάκια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα εκτός ψυγείου, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κουνουπίδι με το άλλο 1/3 της μαρινάδας και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  5. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα τρίβουμε με αλατοπίπερο.
  6. Καλύπτουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα παϊδάκια.
  7. Στραγγίζουμε και το κουνουπίδι, το αλατοπιπερώνουμε και το ρίχνουμε ομοιόμορφα στο ταψί, ανάμεσα στα παϊδάκια.
  8. Σκορπίζουμε το σκόρδο, πασπαλίζουμε με τις πάπρικες και ψήνουμε για περίπου 30- 40 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και το κουνουπίδι και να ροδίσουν.
  9. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό για 5 λεπτά μέσα στον φούρνο, να «σταθεί».
  10. Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας : Μια νόστιμη κεφαλονίτικη Ρομπόλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών