ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡύζι με φρέσκια σάλτσα πέστο και κομματάκια κοτόπουλουΡύζι με φρέσκια σάλτσα πέστο και κομματάκια κοτόπουλου
30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την πικάντικη σάλτσα φυστικιού

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ρύζι με λαχανικά, γάλα καρύδας και πικάντικη σάλτσα φυστικιού Σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε το ρύζι με το γάλα καρύδας, το αλάτι, το σκόρδο και 2 φλιτζ. τσαγιού νερό.
  2. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά το ρύζι να ξεκουραστεί.
  5. Σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε τις πιπεριές με το λάχανο, το καρότο και τη μισή ποσότητα από το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  6. Ανακατεύουμε το ρύζι με τον κόλιανδρο και αδειάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά.
  7. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.

Σάλτσα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο, το μπούκοβο και το μέλι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να ρευστοποιηθούν ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας νερό ή και περισσότερο μέχρι να γίνει μια σάλτσα όσο ρευστή μάς αρέσει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το σησαμέλαιο και το ξίδι ρυζιού και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  4. Περιχύνουμε το ρύζι με τα λαχανικά με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  5. Σκορπίζουμε τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια και την καρυδόψιχα και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Ένα Traminer!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Καρύδας

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Κόλιανδρος

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών