ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάμιες με αυγάΜπάμιες με αυγά: μια λαχταριστή καλοκαιρινή ομελέτα
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς τους κολοκυθόσπορους (αν έχουμε) και τους αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε τα φύλλα ρόκας (έτοιμη, καθαρισμένη, σε σακουλάκια στο σούπερ μάρκετ) σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, τη κρέμα βαλσαμικού και αλατοπίπερο.
  4. Σε νερό που κοχλάζει βράζουμε τα αυγά για 3 λεπτά ώστε να βγουν μελάτα.
  5. Οταν κρυώσουν, αφαιρούμε το τσόφλι, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στη σαλάτα.
  6. Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με παρμεζάνα σε νιφάδες, λίγο κόλιανδρο ή δυόσμο ή μαϊντανό και τους κολοκυθόσπορους.
  7. Σερβίρουμε με ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κόλιανδρος

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών