![Ρύζι με λαχανικά, γάλα καρύδας και πικάντικη σάλτσα φυστικιού](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/03/ryzi-me-lachanika-gala-karydas-kai-pikantiki-saltsa-fistikioy-gastronomos-420x560.jpg?v=1709668282)
15'
προετοιμασία
5'
αναμονή
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την πικάντικη ινδική σαλάτα, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τη πιπεριά τσίλι, σε λεπτές ροδέλες, το χυμό από το λεμόνι, το κύμινο, το κόλιανδρο ή μαϊντανό, και τα φύλλα δυόσμου.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να μαριναριστούν.
- Σερβίρουμε την πικάντικη ινδική σαλάτα με ζεστές αραβικές πίτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.