20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το ξίδι, την πάπρικα, το κάρδαμο και αλατοπίπερο, και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  2. Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τους υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τους στραγγίζουμε και τους αδειάζουμε σε μπολ. Όπως είναι ακόμη ζεστοί, τους αλατοπιπερώνουμε και τους περιχύνουμε με το λαδόξιδο. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Δεν θέλουμε να ανακατευτούν όσο είναι ζεστοί με τις ωμές πρασινάδες, γιατί θα τις «μαράνουν».
  3. Προσθέτουμε τη ρόκα, τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα), την πιπεριά, τα ντοματίνια και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών