Συνταγή με 187 Kcal/τεμάχιο πλούσια σε βιταμίνη Α και στα απαραίτητα λιπαρά οξέα (ω3, ω6) που ασκούν καρδιοπροστατευτική δράση και βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου. Αξιοσημείωτο είναι το μαγνήσιο που προσφέρεται σε αυτή τη συνταγή, το οποίο βοηθά στο ανοσοποιητικό και στην υγεία της καρδιάς και αποτρέπει φλεγμονές που σχετίζονται με εκφυλιστικές ασθένειες.

Διατροφικά σχόλια: Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος

15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
20' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ψαρομπιφτέκια με μαϊντανό βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τα ψαρομπιφτέκια και τα ζυμώνουμε σε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά, να σφίξει το μείγμα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  4. Πλάθουμε 6 μπιφτέκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να ψηθούν.

Στο ποτήρι μας: Δροσερές, ελαφριές μπίρες lager και weiss.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT