ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες με βρώμη, κακάο και ξηρούς καρπούςΜπάρες με βρώμη, κακάο και ξηρούς καρπούς
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Κομμάτια: 8-12

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις μπάρες βρώμης με σοκολάτα και ξερά κεράσια: Σε ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε καλά τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τα αποξηραμένα κεράσια (ή όποιο φρούτο επιλέξουμε) και το αλάτι.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να κοχλάσει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Πρέπει οπωσδήποτε να βράσει, αλλιώς δεν θα σταθεροποιηθούν οι μπάρες.
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά, το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό προς κρύο και προσθέτουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας για να σκορπίσουν τα κομμάτια της ομοιόμορφα.
  6. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι με μήκος πλευράς 12 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα, στρώνοντάς το ομοιόμορφα.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει σε ένα δροσερό σημείο (κατά προτίμηση όχι στο ψυγείο) και αφού σταθεροποιηθεί, το κόβουμε σε μακρόστενες ή τετράγωνες μπάρες.
  8. Τις φυλάσσουμε για αρκετές ημέρες σε μέρος δροσερό, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών