ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζμπεργκερ με κιμά γαλοπούλαςLight τσίζμπεργκερ με κιμά γαλοπούλας

158 Kcal/τεμάχιο

Μια συνταγή που ενδείκνυται για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Η γαλοπούλα είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες, αποτελεί όμως εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός που αυξάνει το αίσθημα πληρότητας και κορεσμού για περισσότερη ώρα. Η βρώμη, πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β3), καθώς και σε βιταμίνη Ε, και με υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, πολυφαινόλες και β-γλυκάνες, συμβάλλει στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και στην καλύτερη ρύθμιση της μεταγευματικής γλυκόζης του αίματος.

Διατροφικά σχόλια: Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος

15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας στρώνουμε ένα μέτριο ταψί (που να χωράει στην κατάψυξη) με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας συχνά με κρύο νερό.
  3. Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
  4. Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά, για να σφίξουν.
  5. Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 220°C.
  6. Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στο ποτήρι μας: Δροσερές, ελαφριές μπίρες lager και weiss.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς γαλοπούλας

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών