20'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα κεμπάπ
Για τη σάλτσα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για τα κεμπάπ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
- Ψήνουμε τις πίτες στη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ράφι για 15 λεπτά, μέχρι να σκληρύνουν.
- Όταν κρυώσουν, τις σπάμε σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια.
Κεμπάπ
- Βάζουμε σ’ ένα μπολ τον κιμά, τα μπαχαρικά και το μυρωδικό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
- Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, το λάδι, το σκόρδο, το ξίδι, 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ζυμώνουμε ελαφρά για 1 - 2 λεπτά, βρέχοντας τακτικά τα χέρια μας με κρύο νερό.
- Ρίχνουμε και τα ασπράδια και συνεχίζουμε για λίγο το ζύμωμα.
- Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 - 10 μπάλες.
- Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε 8 - 10 μακρόστενα κεμπάπ.
- Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί που να τα χωράει ακριβώς και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα.
Σάλτσα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο.
Ψήσιμο
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C.
- Φουρνίζουμε το ταψί με τα κεμπάπ στο μεσαίο ράφι για 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε τα κεμπάπ πάνω στις τραγανές πίτες και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Μυστικά
* Ζητάμε να μας κόψουν κιμά από το στήθος -και μπούτι αν υπάρχει- και να τον περάσουν 1 φορά από τη μηχανή του κιμά από το χοντρό κόσκινο. Μπορούμε να πάρουμε και ανάμεικτο κιμά από στήθος και μπούτι κοτόπουλου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 45.