ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεμπάπ κοτόπουλου με γιαουρτοσάλτσαΚεμπάπ κοτόπουλου με γιαουρτοσάλτσα
20' προετοιμασία
10' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα κεμπάπ

Για τη σάλτσα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τα κεμπάπ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
  2. Ψήνουμε τις πίτες στη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ράφι για 15 λεπτά, μέχρι να σκληρύνουν.
  3. Όταν κρυώσουν, τις σπάμε σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια.

Κεμπάπ

  1. Βάζουμε σ’ ένα μπολ τον κιμά, τα μπαχαρικά και το μυρωδικό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  2. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, το λάδι, το σκόρδο, το ξίδι, 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ζυμώνουμε ελαφρά για 1 - 2 λεπτά, βρέχοντας τακτικά τα χέρια μας με κρύο νερό.
  4. Ρίχνουμε και τα ασπράδια και συνεχίζουμε για λίγο το ζύμωμα.
  5. Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 - 10 μπάλες.
  6. Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε 8 - 10 μακρόστενα κεμπάπ.
  7. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί που να τα χωράει ακριβώς και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα.

Σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C.
  2. Φουρνίζουμε το ταψί με τα κεμπάπ στο μεσαίο ράφι για 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
  3. Σερβίρουμε τα κεμπάπ πάνω στις τραγανές πίτες και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  4. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.

Μυστικά

* Ζητάμε να μας κόψουν κιμά από το στήθος -και μπούτι αν υπάρχει- και να τον περάσουν 1 φορά από τη μηχανή του κιμά από το χοντρό κόσκινο. Μπορούμε να πάρουμε και ανάμεικτο κιμά από στήθος και μπούτι κοτόπουλου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 45.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών