Είναι το αγαπημένο φαγητό της οικογένειας. Όχι μόνο των μικρών αλλά και των μεγάλων. Είναι, ωστόσο, μπελαλίδικο και γι’ αυτό όσοι μαγειρεύουν το κάνουν συνήθως Σαββατοκύριακο. Στο παστίτσιο τα πάντα έχουν τη σημασία τους, αλλά ειδικά η μπεσαμέλ είναι το άλφα και το ωμέγα. Όμως υπάρχουν και πολλές παραλλαγές της μπεσαμέλ, ώστε να την κάνουμε πιο ελαφριά ή πιο ιδιαίτερη.

Η μπεσαμέλ αλλιώς

Συνηθίζουμε να τη φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο που την έφτιαχνε η μαμά μας, όμως την μπεσαμέλ μπορούμε να την παραλλάξουμε ποικιλοτρόπως, αρκεί να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη. Αντί για βούτυρο, για παράδειγμα, μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο. Επίσης, στο αρχικό σοτάρισμα, μπορούμε, πριν βάλουμε το αλεύρι να καβουρδιστεί, να σοτάρουμε στη λιπαρή ουσία της επιλογής μας πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πράσο ή σκόρδο (ή συνδυασμό αυτών) ώστε να χαρίσουν στην αλευρόκρεμα τη γεύση τους. Αντί για γάλα, μπορούμε να βάλουμε ζωμό. Αν θέλουμε να την κάνουμε κοκκινωπή και λίγο πιο έντονη στη γεύση, προσθέτουμε πελτέ μαζί με το υγρό της επιλογής μας. Τέλος, πέρα από το συνηθισμένο μοσχοκάρυδο, μπορούμε να την αρωματίσουμε με μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας μας: πάπρικες, κανελογαρίφαλα, θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Δείτε εδώ 18 διαφορετικές συνταγές για παστίτσιο:

Άρθρα και Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς γαλοπούλας

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Τόνος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών