ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεμπάπ από γαλοπούλα με σάλτσα γιαουρτιούΚεμπάπ γαλοπούλας αρωματικά, με σάλτσα γιαουρτιού Η συνταγή είναι από το βιβλίο της κ. Ιωάννας Πιτόσκα «Βαλκανική κουζίνα».

20' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα «κεμπάπια» Φλώρινας, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια μήκους περίπου 6 εκ. και πάχους 2 εκ.
  3. Τα βάζουμε σε λαδωμένη σχάρα κάτω από το καυτό γκριλ, φροντίζοντας να στερεώσουμε ένα ταψί από κάτω, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος.
  4. Ψήνουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα σερβίρουμε σε πιάτα και συνοδεύουμε με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το μπούκοβο και πατάτες τηγανητές ή ζεστές πίτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Άρθρα και Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών