ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτέδες με «άρμη» από τη ΝάουσαΚεφτέδες με «άρμη» από τη Νάουσα

Τη συνταγή μαγείρεψε η κυρία Φωτεινή (Τιτίκα) Μπάκου από τον Τύρναβο και μας συμβούλευσε να προτιμήσουμε τα κόκκινα κρεμμύδια, που συνήθως βράζουν ευκολότερα.

30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 5-6

Για τους κεφτέδες

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Κεφτέδες

  1. Για να φτιάξουμε κεφτέδες με κρεμμυδάτη σάλτσα αρχικά ανακατεύουμε καλά, σε ένα μπολ, όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα.
  2. Στη συνέχεια, πλάθουμε σε μεγάλα μπαλάκια, διαμέτρου περίπου 5 εκ. (σαν μεγάλα κεφτεδάκια).
  3. Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε λίγο αλεύρι, αλευρώνουμε τους κεφτέδες έναν έναν.
  5. Έπειτα, τους βάζουμε στο τηγάνι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να σκουρύνει το χρώμα τους.
  6. Τους ρίχνουμε στο τηγάνι λίγους λίγους, για να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία του ελαιολάδου και δεν γίνουν τραγανοί.
  7. Τους βγάζουμε σε ένα πιάτο και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σάλτσα

  1. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο, τα μπαχάρια, το ξίδι, τη ντομάτα, τον αραιωμένο πελτέ και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  4. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα κρεμμύδια.
  5. Βάζουμε τους κεφτέδες μέσα στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε, τους κεφτέδες με κρεμμυδάτη σάλσα, με μπόλικο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών