15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
20'
αναμονή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την κλασική τονοσαλάτα με ρύζι και καλαμπόκι, αρχικά βράζουμε το ρύζι σε κατατσαρόλα με 2 φλιτζάνια αλατισμένο νερό, για περίπου 15 λεπτά.
- Σουρώνουμε το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει εντελώς και να κρυώσει.
- Βάζουμε, σε ένα μπολ, το κρύο ρύζι, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά με δύο κουτάλια.
- Προσθέτουμε τον τόνο, τα ραπανάκια και τα αγγουράκια τουρσί (εφόσον τα χρησιμοποιήσουμε) και ανακατεύουμε άλλη μια φορά.
- Πασπαλίζουμε την τονοσαλάτα με ρύζι και καλαμπόκι, με λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 25.