ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤονοσαλάτα με πατάτες, φασολάκια και αυγάΤονοσαλάτα με πατάτες, φασολάκια και αυγά
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κλασική τονοσαλάτα με ρύζι και καλαμπόκι, αρχικά βράζουμε το ρύζι σε κατατσαρόλα με 2 φλιτζάνια αλατισμένο νερό, για περίπου 15 λεπτά.
  2. Σουρώνουμε το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει εντελώς και να κρυώσει.
  3. Βάζουμε, σε ένα μπολ, το κρύο ρύζι, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά με δύο κουτάλια.
  4. Προσθέτουμε τον τόνο, τα ραπανάκια και τα αγγουράκια τουρσί (εφόσον τα χρησιμοποιήσουμε) και ανακατεύουμε άλλη μια φορά.
  5. Πασπαλίζουμε την τονοσαλάτα με ρύζι και καλαμπόκι, με λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 25.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Τόνος

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών