ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοντρά μακαρόνια με τόνο, πικάντικη σάλτσα και πράσινες ελιές Λίγο πολύ, όλοι έχουμε απολαύσει δροσερές μπουκιές από την απαλή σάλτσα τόνου με τις λεπτοκομμένες φέτες μοσχαριού του ιταλικού πιάτου vitello tonnato. Εμπνευστήκαμε από την εμβληματική συνταγή, την δοκιμάσαμε παντοιοτρόπως και καταλήξαμε σε μια παραλλαγή με ντομάτα αντί για κρέας.
15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη σάλτσα τονάτο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε tomato tonnato, αρχικά αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά τους, μέχρι να τις χρειαστούμε.
Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη και λεία σάλτσα.
Σε μια πιατέλα απλώνουμε τη σάλτσα τόνου και από πάνω τακτοποιούμε τις φέτες ντομάτας.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε το καλοκαιρινό tomato tonnato.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.