10'
προετοιμασία
50' παρασκευή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις κροκέτες τόνου, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα τελευταία 2 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καλαμπόκι.
- Στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
- Τα λιώνουμε με το πρες πουρέ ή με πιρούνι (δεν χρειάζεται να λιώσουν εντελώς). Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει, για περίπου 15 λεπτά
- Προσθέτουμε τον τόνο θρυμματισμένο, τα κρεμμυδάκια και το 1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο καλά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τη βρώμη με αλατοπίπερο και σε ένα άλλο τα άλλα δύο ασπράδια και τα χτυπάμε.
- Πλάθουμε 16 κροκέτες στο σχήμα μικρού λουκάνικου, τις περνάμε από το χτυπημένο ασπράδι και μετά τις ρολάρουμε στη βρώμη.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να χρυσίσουν από όλες τις πλευρές για 7 - 10 λεπτά συνολικά.
- Σερβίρουμε με τη σαλάτα και φετούλες λεμονιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.