ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚροκέτες μπακαλιάρου με σάλτσα ταρτάρΚροκέτες μπακαλιάρου με σάλτσα ταρτάρ
10' προετοιμασία
50' παρασκευή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις κροκέτες τόνου, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα τελευταία 2 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καλαμπόκι.
  2. Στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
  3. Τα λιώνουμε με το πρες πουρέ ή με πιρούνι (δεν χρειάζεται να λιώσουν εντελώς). Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει, για περίπου 15 λεπτά
  4. Προσθέτουμε τον τόνο θρυμματισμένο, τα κρεμμυδάκια και το 1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο καλά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  5. Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τη βρώμη με αλατοπίπερο και σε ένα άλλο τα άλλα δύο ασπράδια και τα χτυπάμε.
  6. Πλάθουμε 16 κροκέτες στο σχήμα μικρού λουκάνικου, τις περνάμε από το χτυπημένο ασπράδι και μετά τις ρολάρουμε στη βρώμη.
  7. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  8. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να χρυσίσουν από όλες τις πλευρές για 7 - 10 λεπτά συνολικά.
  9. Σερβίρουμε με τη σαλάτα και φετούλες λεμονιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Τόνος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών