ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣMac ’n’ cheese (και αυτή αλλιώς) με φυστίκια Αιγίνης και μορταδέλαMac ’n’ cheese αλλιώς, με φυστίκια Αιγίνης και μορταδέλα
30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φοιτητική μακαρονάδα με τόνο, ξεκινάμε βάζοντας την ντομάτα σε μια κατσαρόλα και τη σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, να δέσει ελαφρώς (αν χρησιμοποιήσουμε ντομάτα κονσέρβας, θα τη βράσουμε τον μισό χρόνο). Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Όση ώρα βράζει η σάλτσα, βράζουμε τις πένες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τις πένες. Τις βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφουν οι οδηγίες του πακέτου. Τις σουρώνουμε, αλλά κρατάμε λίγο νερό από αυτό όπου τις βράσαμε.
  3. Επιστρέφουμε την άδεια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μισό ελαιόλαδο και το σκόρδο και το σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να ροδίσει απαλά.
  4. Προσθέτουμε τη βρασμένη ντομάτα και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  5. Έπειτα, θρυμματίζουμε από πάνω τον τόνο, προσθέτοντας και το λάδι από την κονσέρβα, και ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο ή τη ρίγανη και την κάππαρη ή τις ελιές.
  6. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά στη φωτιά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
  7. Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα μαϊντανό, λίγο ωμό ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τόνος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών