ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονοσαλάτα με τόνο, μπρόκολο και πιπεριέςΜακαρονοσαλάτα με τόνο, μπρόκολο και πιπεριές

Δημοφιλές σαλατοφαγητό στα πάρτι μικρών και μεγάλων, σε μπουφέ και γιορτές, ακόμη και ως φαγητό του σαββατόβραδου, γρήγορο, νόστιμο και, για την εποχή του, πρωτότυπο. Έμπαινε και σε ταπεράκι για τις ημερήσιες εκδρομές. Οι παραλλαγές ήταν πολλές, κυρίως με ζαμπονάκι τύπου σβαν ή με τόνο κονσέρβας, που έκανε την εμφάνιση του στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και αγαπήθηκε αμέσως.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τις στραγγίζουμε μέσα σε μεγάλο σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση, για να κρυώσουν.
  3. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά και τις ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέτουμε τα καρότα, την πιπεριά, τα αγγουράκια τουρσί και την κάππαρη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον τόνο και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως ή τη φυλάμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο για να τη σερβίρουμε κρύα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τόνος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών