20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: για 4 ντάκους ή 16 μικρά ντακάκιαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τον ντάκο με τόνο, ντοματίνια και πέστο μαϊντανού με γιαούρτι, ξεκινάμε φτιάχνοντας το πέστο. Πολτοποιούμε στο μούλτι το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να προκύψει μια λεία σάλτσα.
- Αλείφουμε 4 ντάκους ή 16 μικρά ντακάκια με το πέστο.
- Γαρνίρουμε με τις ντομάτες, τον τόνο και την κάππαρη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 112.