25' προετοιμασία
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Σάλτσα μαϊντανού

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ ή στο μούλτι, εκτός από το μαϊντανό, και τα χτυπάμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το μαϊντανό και χτυπάμε για λίγο με διακοπτόμενη λειτουργία ώστε να ψιλοκοπεί το μυρωδικό αλλά να μην λιώσει τελείως.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε στους ντάκους τη μισή ποσότητα της σάλτσας, τις τριμμένες ντομάτες με τους χυμούς τους και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Μοιράζουμε από πάνω το κρίταμο και τελειώνουμε με τα φιλετάκια του γαύρου.
  3. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μαϊντανού και σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Οι ντάκοι είναι ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα φροντίζουμε να έχουμε μια απλή ομελέτα στο τραπέζι ή μερικά σφιχτοβρασμένα αυγά.

Συνταγές με Γαύρος

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών