ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕύκολο παστίτσιοΕύκολο παστίτσιο
30' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τη σάλτσα κιμά

Για τη μπεσαμέλ

Διαδικασία

Σάλτσα κιμά

  1. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα.
  2. Ρίχνουμε τη μία από τις δύο κουταλιές πελτέ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το νερό, το σκόρδο, τον υπόλοιπο πελτέ, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να γίνει ο κιμάς.

Μπεσαμέλ

  1. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί στο βούτυρο η κάθε δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χρυσαφένιο μίγμα.
  3. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία.
  4. Όταν θα γίνει μια βελούδινη κρέμα ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
  5. Κατεβάζουμε την μπεσαμέλ από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
  6. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα μακαρόνια ανακατεμένα με τα 50 ml ελαιόλαδο.
  7. Σε ένα μπολ έχουμε χτυπήσει το αυγό με τα 100 ml από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια, και το προσθέτουμε κι αυτό στα μακαρόνια μαζί με το τυρί κι ανακατεύουμε ξανά.
  8. Στρώνουμε τον κιμά επάνω από τα μακαρόνια και τελευταία στρώνουμε την μπεσαμέλ.
  9. Ψήνουμε το παστίτσιο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά.

Μυστικά

Η Λίνα Φουρνιστάκη είναι η σεφ και ιδιοκτήτρια των εστιατορίων Αλλού Γυαλού και Ono Concept στη Σύρο.

Chardonnay, Αγιωργίτικο, Λημνιώνα, Γουμένισσα

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών