ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζμπεργκερ με κιμά γαλοπούλαςLight τσίζμπεργκερ με κιμά γαλοπούλας Αυτό το smash έχει 497 Kcal/τεμάχιο. Δημητριακά ολικής άλεσης από την τορτίγια, υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνες από το μοσχάρι και το γιαούρτι και πλούσια σε βιταμίνες λαχανικά σε έναν γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό συνδυασμό.

 

 

10' προετοιμασία
6' ψήσιμο
Σύνολο: 16'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το super light smash burger χωρίζουμε τον κιμά σε δύο μικρές μπάλες.
  2. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
  3. Βάζουμε τις μπάλες κιμά και με μια φαρδιά σπάτουλα πιέζουμε να ανοίξουν και να γίνουν λεπτά μπιφτέκια ακαθόριστου σχήματος και διαμέτρου περίπου 10 εκ. ή όσο είναι η τορτίγια.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε χωρίς να «πειράξουμε» τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν οι εξωτερικές άκρες, για περίπου 3 λεπτά.
  5. Τα αναποδογυρίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 2-3 λεπτά.
  6. Σε μπολ ανακατεύουμε το καρότο με το κολοκυθάκι και τα ντοματίνια.
  7. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον δυόσμο και λίγη καυτερή πάπρικα (αν θέλουμε).
  8. Ζεσταίνουμε την κάθε τορτίγια και απλώνουμε σε καθεμία από 1 μπιφτέκι, τη σαλάτα και από 1 κουτ. σούπας από το γιαούρτι με τον δυόσμο.

Στο ποτήρι μας: Δροσερές, ελαφριές μπίρες lager και weiss.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT