20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Κομμάτια: 8

Για τον κιμά

Για την κρέμα

Διαδικασία

Ζυμαρικά

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε

Κιμάς

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα μαραίνουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι και 100 ml νερό για περίπου 8 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  2. Ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Ρίχνουμε τον κιμά και τη δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη και ανακατεύουμε τον κιμά με τα μυρωδικά, το λάδι, τα ζυμαρικά και τη γραβιέρα.
  6. Ανακατεύουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Κρέμα

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.
  2. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μείγμα των ζυμαρικών, στρώνουμε ομοιόμορφα.
  3. Ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών