20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Κομμάτια: 8Για τον κιμά
Για την κρέμα
Διαδικασία
Ζυμαρικά
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε
Κιμάς
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα μαραίνουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι και 100 ml νερό για περίπου 8 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
- Ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Ρίχνουμε τον κιμά και τη δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη και ανακατεύουμε τον κιμά με τα μυρωδικά, το λάδι, τα ζυμαρικά και τη γραβιέρα.
- Ανακατεύουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Κρέμα
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μείγμα των ζυμαρικών, στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.