
20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: για ταψί 30 εκ.Για τη σάλτσα
Για τη μπεσαμέλ
Διαδικασία
- Για το παστίτσιο με μελιτζάνες και μπεσαμέλ, ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους.
- Το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες (σε δόσεις) για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Σάλτσα
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
- Παράλληλα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
Μπεσαμέλ
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα αυγά με το αλεύρι και το γάλα και τα χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το τυρί και ανακατεύουμε.
Παστίτσιο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Αδειάζουμε τα μακαρόνια στο ταψί, τα περιχύνουμε με 1 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ, ανακατεύουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε μία στρώση, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Καλύπτουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ψήνουμε, το παστίτσιο, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.