20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 32 εκ.

Για τον κιμά

Για την κρούστα

Διαδικασία

Κρούστα

  1. Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά, το αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
  2. Όταν χτυπάμε το γιαούρτι, ρευστοποιείται ελαφρώς, αλλά όταν το βάζουμε στο ψυγείο, αποκτά ξανά την κρουστή υφή του.

Κιμάς

  1. Σε μια μέτρια, χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κολλάει, για περίπου 8 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, όταν αρχίσει πάλι να πιάνει, σβήνουμε με το κρασί.
  3. Χτυπάμε στο μούλτι τα ντοματάκια με 200 ml νερό και τα μπαχαρικά (μπαχάρι, κόλιανδρο, τζίντζερ).
  4. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια και, όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 20 λεπτά. Θέλουμε ο κιμάς να είναι ζουμερός.
  5. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη.

Παστίτσιο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε και 4 λεπτά πριν τα σουρώσουμε, ρίχνουμε το μπρόκολο.
  3. Σουρώνουμε ζυμαρικά και μπρόκολο και τα αδειάζουμε στο ταψί.
  4. Περιχύνουμε με 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και στρώνουμε από πάνω τον κιμά.
  5. Απλώνουμε και το μείγμα του γιαουρτιού, το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και το σουσάμι.
  6. Ψήνουμε το παστίτσιο για 35-45 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι πήζει το γιαούρτι και αποκτά μια σκούρα κρούστα.

Μυστικά

Μπορούμε να μη βάλουμε ντομάτα στον κιμά, αλλά ζωμό κοτόπουλου μαζί με 1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά, ένα μικρό ξύλο κανέλας και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.

Ένα ροζέ από Ξινόμαυρο ή μια φρέσκια, φρουτώδη και αρωματική Νεμέα.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών