ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝουντλς λαχανικώνΝουντλς λαχανικών
30' παρασκευή
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο με μπρόκολο ασιατικού στιλ, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ζωμό, το μέλι, το ρυζόκρασο και το αραιωμένο κορν φλάουρ. Αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Αλείφουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή γουόκ, αν έχουμε) με ελάχιστο λάδι με ένα πινέλο και το βάζουμε να ζεσταθεί σε πολύ δυνατή φωτιά.
  3. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δόσεις, για 2 - 3 λεπτά κάθε δόση, μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα πιάτο.
  4. Ρίχνουμε λίγο ακόμα λάδι στο σκεύος, το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το τζίντζερ και το ξύσμα λεμονιού και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
  5. Προσθέτουμε το μπρόκολο (και τα φασολάκια) και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  6. Βάζουμε και πάλι το κοτόπουλο στο τηγάνι, ρίχνοντας και το υγρό μείγμα που έχουμε κρατήσει κατά μέρος.
  7. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 - 2 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
  8. Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με το ρύζι.

Μυστικά

Οσοι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη μπορούν να χρησιμοποιήσουν gluten free κορν φλάουρ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών